Waarom massages?

Massage is zo oud als de mensheid zelf en komt in alle culturen voor. Door de jaren heen heeft men in iedere cultuur ontdekt wat de heilzame werking is van massage.

Ook u maakt gebruik van massage. Automatisch wrijft u over pijnlijke plekken om de pijn te verzachten en kinderen die overstuur zijn, worden over de bol geaaid om tot rust te komen.

Massage is een methode om het lichaam te stimuleren en aan te zetten tot een ongekend zelf genezend vermogen.

 

Door een massage verbetert de celstofwisseling. Door een betere doorbloeding wordt de toevoer van zuurstof en voedingstoffen naar de cellen groter en ook wordt de afvoer van afvalproducten groter. Hierdoor verbetert het herstelvermogen van weefsels.

Tot slot heeft een massage een ontspannende werking op het totale lichaam en de geest, het kan gedachten tot rust brengen.

Om al deze redenen is het een goede gewoonte om uzelf regelmatig te laten masseren.

Massages zijn voor iedereen!

Massage is er niet alleen voor de fanatieke sporter, maar voor iedereen. Een goed toegepaste massage heeft naast positieve effecten op het spierstelsel, ook een gunstige invloed op o.a. :

Het zenuwstelsel

een algemene massage heeft een kalmerende werking

De huid

bevordert het afschilferen van dode huidcellen, verstevigt de huid en stimuleert het vernieuwingsproces van de huid

De bloedsomloop

massage stimuleert de bloedcirculatie waardoor zuurstof en voedingstoffen de spieren en de inwendige organen voldoende bereikt het lymfvatenstelsel: een betere filtering en afvoer van afvalstoffen

voordelen

De effecten van een goede massage

Vitaliseert

Voel weer nieuwe en revitaliserende energie door jouw lichaam stromen.

Vermindert hoofdpijn

Omdat massage verzachtend op de spieren werkt, is het ook een uitstekend middel om deze hoofdpijn te verlichten.

Vermindert stress

Een regelmatige massage kan stress verlichten of voorkomen, doordat het de opbouw van spanningen in het lichaam aanpakt.

Rustgevend & verfrissend

Massage is een methode om het lichaam te stimuleren en aan te zetten tot een ongekend zelf genezend vermogen.

Schoonheid & Lichaam

Bevordert het afschilferen van dode huidcellen, verstevigt de huid en stimuleert het vernieuwingsproces van de huid.

Verbetert het herstelvermogen

Door een betere doorbloeding wordt de toevoer van zuurstof en voedingstoffen verbeterd en daarmee ook het herstelvermogen van weefsels.

Tegen stress en hoofdpijn

 

Een regelmatige massage kan stress verlichten of voorkomen, doordat het de opbouw van spanningen in het lichaam aanpakt. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door (spier)spanning in de nek en de bovenrug. Omdat massage verzachtend op de spieren werkt, is het ook een uitstekend middel om deze hoofdpijn te verlichten.